Întrebări

Pilates o gimnastică ușoară?

Metoda Pilates e considerată o gimnastică “dulce”, întrucât propune exerciții cu control al mișcării și respirației ce duc la mișcări lente, dar fluide. Aceasta nu înseamnă că metoda Pilates e o gimnastică ușoară. Tehnica Pilates, prevede exerciții pentru corp și minte și în același timp o munca intensă care cere o concentrare profundă și permite tonifierea musculaturii.

Pilates și celulita

Metoda Pilates împreună cu o corectă alimentație ajută la combaterea celulitei; în plus, exercițiile particulare din care e formată tehnica, favorizează circulația și contribuie la micșorarea retenției de apă în organism.

Ajută la slăbit?

Nefiind o disciplina aerobică, nu favorizează arderea grăsimilor în exces dar e perfectă în asociație cu o dietă și cu activități precum alergatul și înotul, permițând în plus tonifierea întregii musculaturi, modelând și aducând “în formă” corpul și mintea, ajutând la regăsirea flexibilității și armoniei musculare.

E indicat persoanelor în vârstă?

Nu există limită de vârstă în practicarea metodei așa cum demonstrează câțiva dintre primii elevi ai lui Joseph, care chiar dacă au 70-80 ani sunt într-o formă de invidiat și încă activi (de exemplu Lolita San Miguel, fondatoarea Ballet Concierto di Puerto Rico pe care Joseph a autorizat-o personal să pregătească următoarea generație de instructori). Metoda luptă cu succes împotriva rigidității articulațiilor și coloanei vertebrale și îmbunătățește flexibilitatea coloanei.

E adaptat pentru cei care suferă de dureri de spate?

Controlul mișcării și implicarea mușchilor abdominali împreună cu mușchii din zona lombară contribuie la reducerea riscului de accidente și a durerilor de spate lombare și dorsale. Pilates permite obținerea unei posturi corecte de care beneficiază în primul rând coloana, fortificând întreaga musculatură.